ERREPORTAIAK | Erreportaiak Iraupena: 03 minutu
Idoki: Jean Marie Oçafrain
Publikazio data: 2013-10-01
Mendiko laborantza sustatzen du Jean-Marie Oçafrain-ek KINTOA eskual xerriari balioa emanez etxaldean. Burasoen etxealdean segida hartu du, ardi buru beltz eta behi gorriekin. Bankarrak mendiko laborantzari balioa eman nahian, euskal xerriekin hasi da 2005ean eta geroztik berak transformatzen eta saltzen ditu. Xerriak libroki hazten ditu oihan eta larretan. Xerriek belarra alhatzen dute eta sasoinean ezkurra eta gaztaina jaten dute. Zereala nahasketa bat ukaiten dute gainera. 2010 urtean, BELAUN haragia lantzeko tresna eraiki dute laborarien artean. Bertan haragia pikatzen eta sukaldatzen dute zuzenean saldu aintzin. Jean-Marie Oçafrain défend l’agriculture de montagne en valorisant le porc basque KINTOA sur sa ferme. ,
partekatu sarean:
Emankizun gehiago
EHZ festibala, bretoientzat adibide? 08:52 min
2024-08-27
Inxausetak 50 urte 10:06 min
2024-08-20
Okzitaniera Biarnoan 07:06 min
2024-08-19
Hazkurri Bankua, elkartasun elikadura argitan 04:09 min
2024-11-06