Hurbiletik | Erreportaiak Iraupena: 23 minutu
Naturalki eta autonomian ekoiztuz, Idoki eredu
Publikazio data: 2023-05-19
Gaia: Ekonomia
"Idoki labela bidean, lurra babestu" egitasmoaren baitan, etxe ekoizleek kolektiboki gogoetatu dute nola kausitu pozoinik edota ongailu kimikorik gabeko etxaldeen transizioa. Lau ildo nagusi landu dituzte: kalitatezko bazken ekoiztea gasnatzea helburu, ardiak eta ahuntzak kudeatzea etxaldean eta borturatzean, lurren txandakatzea, bazka autonomia segurtatzea etxaldean. Joan Harluxet, Elorri Aizager, Jean Michel Berho, Julen Perez, lau laborari hauen lekukotasunak bildu ditu Kanaldudek Idokiren lana argitan emateko.
partekatu sarean:
Emankizun gehiago
Ongi jatea garesti ote da? 06:13 min
2025-04-30
'Har Eman' ikusgarria, zubi artistikoa lehenetsiz 07:34 min
2025-04-15
DANTZAN, Xiberoko dantza argitan 07:37 min
2025-04-09
'Amalia' elkarteak bizitza soziala helburu 06:19 min
2025-03-11